Teknik | Dyson Cyclone V10 sladdfri dammsugare

Upptäck
Dyson Cyclone V10™

Klicka på flikarna för att läsa mer

Teknologi

Banbrytande teknik.

Dysons digitala V10-motor.

Den minsta, lättaste, men ändå starkaste dammsugarmotor som Dyson någonsin har producerat. Det keramiska skaftet härdas i 1 600 °C för att göra det tre gånger så hårt som stål, men med halva densiteten. Impellerbladen har flyttats från framsidan på motorn till baksidan och därigenom drar det axiella flödet in kallare luft för att sänka temperaturen och låta motorn snurra i upp till 125 000 rpm. Detta genererar samma sugeffekt som en cylinderdammsugare.¹

¹Sugeffekt testad enligt EN 60312-1 CL5.8 och CL5.9 vid slang/skaft med full behållare, testad i maxläge.

Globala patent och ansökta patent på Dyson Cyclone V10™-teknik.

G-kraft genereras inuti var och en av de 14 cyklonerna.

Lager av papperstunt laminerat stål genererar magnetfält för att få motorn att snurra.

”Det är uppfinningarna som utmärker oss på Dyson. Cykloner som genererar 79 000 g för att separera damm. Banbrytande digitala motorer som är mindre, snabbare och kraftfullare. Det är vår besatthet. Därför finns det inget som fungerar riktigt som en Dyson-dammsugare.”

James Dyson - Ingenjör

14 cykloner.

Genererar krafter på mer än 79 000 g och slungar iväg mikroskopiska partiklar – såsom pollen och till och med bakterier – in i behållaren. Genom att placera de 14 cyklonerna koncentriskt runt en central axel på maskinen strömmar luften mer effektivt igenom den. När cyklonen smalnar av accelereras luften från 72 km/h till 193 km/h för att skapa centrifugalkrafter som fångar upp fina partiklar.

Energitätt 7-cellsbatteri.

Dyson Cyclone V10™-dammsugarens litiumjonbatteri har fler celler än Dyson V8™-dammsugaren, för att kunna köras med högre volttal och generera mer kraft. Men eftersom var och en av de sju högkapacitetskatoderna i nickel-kobolt-aluminium är lite mindre, bidrar det inte till någon extra vikt. Inbyggt system med LED-diagnostik och höjdsensorer gör det möjligt för maskinen att automatiskt optimera strömmen till munstycket vid alla tidpunkter. Så sugeffekten avtar inte.

Raklinjig konfiguration. 20% mer kraftfulla sugeffekten.²

Motorn, behållaren och cyklonen är monterade i en rak linje, vilket gör att luft kan dras direkt från munstycket till cyklonen i en rak linje. Detta i kombination med Dysons mer kraftfulla digitala V10-motor ökar sugeffekten till 150 airwatt -det är 20 % mer än Dyson V8™-dammsugaren.

Dyson V8™ dammsugare

Dyson Cyclone V10™ dammsugare

²20% mer kraftfulla sugeffekten än Dyson V8™ dammsugaren.

Helsystemsfiltrering.

Med en lufttät packning runt cyklonenheten och en trycksatt gummitätning runt det avancerade filtret är hela systemet fullständigt förseglat, vilket förhindrar att damm, allergener och bakterier läcker tillbaka ut i luften. Detta betyder att dammsugaren behåller 99,97 % av allt damm som är så litet som 0,3 mikrometer, och släpper ut renare luft än den luft du andas. ³ Filter före och efter motorn kombineras i en enhet för enklare underhåll.

³Tested against EN 60312-1 5.11. Tested in MAX mode.

Avancerad ljudteknik.

Ett aerodynamiskt motorhölje reglerar luftflödet runt motorn, vilket minskar bullrig turbulens. Det är kombinerat med akustiskt material som absorberar vibrationer, ett filter efter motorn som dämpar ljudet och en akustisk ljudskärm som minskar volymen ytterligare genom att blockera den direkta kontakten med ljudkällan.