Dyson | Förfalskade maskiner
Counterfeit Machines

Identifiera falsk Dyson-teknik och webbsidor

Här hittar du vägledning och support om du misstänker att du stött på en falsk Dyson-webbsida eller förfalskad Dyson-teknik.

Vägledning och support

Falska leverantörer stjäl teknik som kan ta år att utveckla och omsorgsfullt testa. På Dyson är vi medvetna om att det finns förfalskade versioner av ett mindre antal av våra maskiner. De har inte testats enligt Dysons vanliga höga säkerhetskrav och är därmed inte garanterat säkra att använda. Det finns också falska webbsidor som utger sig för att vara autentiska Dyson-sidor. Dyson har nolltolerans för förfalskningar och alla som försöker efterlikna Dyson, men det kan ta tid för oss att identifiera och hantera dessa, så var vaksam.

Jag har mottagit en Dyson-maskin och misstänker att det är en kopia. Vad ska jag göra?

Det bästa sättet att försäkra dig om att du har köpt äkta Dyson-teknik är att kontrollera att du har köpt den från en officiell Dyson-webbsida, en av våra officiella Dyson Demo-butiker eller hos en auktoriserad återförsäljare. Om du är osäker på om maskinen du mottagit är äkta Dyson-teknik, vänligen kontakta Dyson Customer Care team som kan ge dig vägledning.

Om du misstänker att du mottagit en förfalskad maskin som inte kommer från Dyson, kan vi tyvärr inte erbjuda service, ge dig pengarna tillbaka eller erbjuda byte. Vi uppmanar dig att begära pengarna tillbaka från återförsäljaren, betalningsförmedlaren (såsom PayPal) eller din kortutgivare. Dyson kan hjälpa dig med ett brev som bekräftar att maskinen inte är äkta eller att webbsidan du köpt den från inte är en officiell Dyson-webbsida. Om detta är till hjälp, vänligen kontakta oss.

Jag har sett en webbsida eller en annons som säljer rabatterade Dysonmaskiner. Är den äkta?

Vi är medvetna om att det finns ett flertal falska webbsidor som framställs som äkta Dyson-webbsidor och som erbjuder Dyson-teknik, ofta till nedsatta priser. Dessa webbsidor kan leverera förfalskade eller annorlunda maskiner, eller i värsta fall inte leverera alls. Vi kan inte bevisa äktheten hos Dyson-teknik eller en webbsida innan du handlar. För att undvika besvikelse, vänligen köp direkt från Dyson.com. Den officiella Dyson-webbsidan skickar dig sedan vidare till den officiella webbsidan för din region. Exempelvis skickas du i Sverige automatiskt vidare till Dyson.se. Som med all annan onlineshopping är det viktigt att vara vaksam och endast köpa varor från betrodda, säkra webbsidor. Att kontrollera att URL:en för webbsidan är Dyson.com eller en lokal motsvarighet är en bra utgångspunkt. För vidare support eller rådgivning, vänligen kontakta Dyson Customer Care team.

Falska webbsidor marknadsförs ofta genom annonser i sociala medier såsom Instagram eller Facebook. Dessa falska annonser och sponsrade poster använder ofta riktiga Dyson-bilder eller videos för att lura kunder att tro att de är äkta, och kan erbjuda betydande rabatter. Ofta inkluderar de en länk direkt till en falsk webbsida. Officiella Dyson-annonser på sociala medier skickar dig vidare till Dyson.com, och låter dig köpa Dyson-teknik från en officiell webbsida.

Vad gör Dyson åt förfalskad teknik och webbsidor?

Som ett globalt teknikföretag är Dyson engagerade i att utveckla maskiner med hög prestanda, hög kvalitet och pålitlighet, och att ge kunder en enkel och säker upplevelse vid onlineshopping. Dyson har program som identifierar och tar bort falska webbsidor och annonser för falska maskiner och vidtar kraftiga åtgärder mot den som säljer falska maskiner.

Kontakta oss

  • Ring oss

    020 012 5871

  • Contact us

    E-post

    help@dyson.se