Dyson Airblade™ handtork - fallstudie från Arena Corinthians

Arena Corinthians

Lösning för Arena Corinthians

The business


Sportarenan Arena Corinthians är hemarena för Corinthians, en av de största och mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Brasilien, och välkomnar regelbundet över 47 000 sportentusiaster. Arenan var värd för sex matcher under 2014 FIFA World Cup.

Quote box

”Vi testade dussintals handtorkar under arenans designfas och alla saknade kvaliteter som vi behövde: hög effektivitet, exklusiv design och låg energiförbrukning. Alla utom Dyson-handtorkarna.”

Lúcio Blanco, verksamhetschef

Dyson Airblade V

Problemet

Arenans event drar stora mängder besökare, vilket utsätter toalettutrymmena för stora påfrestningar. Så vad verksamhetsansvarige Lúcio Blanco behövde var snabb, effektiv torkning, medan arkitekten Anibal Couthinho letade efter en design som kunde leva upp till arenans status.

Lösningen


Dyson Airblade V handtorkar.


Snabb torktid

Med andra handtorkar kan det ta upp till 43 sekunder att torka händerna, men Airblade™-tekniken torkar händerna hygieniskt på bara 10 sekunder. "Åskådarna måste kunna lämna toaletterna snabbt, så vi behövde en handtork som också var snabb. I det här fallet var Dyson oumbärlig", förklarar Lúcio.


Elegant design

Med Dyson följer formen alltid funktionen - och en ny metod att torka händerna har lett till en apparat som också har ett unikt utseende. "Arena Corinthians erbjuder exklusiva utrymmen och tjänster", förklarar Anibal, "så vi ville skapa ett uttryck som visar våra kunder, supportrar och företagsmedlemmar att de befinner sig i en annorlunda miljö som inkluderar ny teknik."


Liten inverkan på miljön

Till skillnad från pappershanddukar, som kräver konstant påfyllning och bortskaffning av förbrukningsartiklar, använder Dyson Airblade V handtorkar snabbverkande luftblad för handtorkning - vilket skapar upp till 74% lägre CO2 per torkning. "Användning av pappershanddukar stämde inte med vår hållbarhetsvision för arenan så det förkastades direkt", tillägger Lúcio.


Kundtillfredsställelse

"Vi har fått ett enormt positivt gensvar från fans om Dyson Airblade V handtork", förklarar Lúcio. "Andelen personer som tvättar händerna har faktiskt ökat efter att torkarna installerats. Jag har till och med hört talas om personer som tvättar händerna bara för att kunna använda handtorken."

Enbart Dyson Airblade™ handtorkar har alla dessa fördelar

 • Snabbaste handtorkar-ikon

  Snabba

  Händerna är torra på 10-12 sekunder.

 • Most hygienic icon

  Hygieniska

  HEPA-filter som standard

 • Lägre driftskostnad

  Upp till 86 % lägre än för andra handtorkar.

 • Better for the environment icon

  Bättre för miljön

  Inga nedhuggna träd, inget pappersslöseri.

 • 5 års garanti-ikon

  5 års garanti

  Delar och arbete.