HISTORIAN OM DYSON

JAMES DYSON

Du vet hur det känns när en vardagsprodukt sviker dig. "Jag kunde ha gjort den bättre själv", tänker du. Men hur många av oss omvandlar våra tankar till handlingar? James Dyson gör. Han är en man som gillar att få saker och ting att fungera bättre. James Dyson har visat att uppfinningsrikt tänkande och rigorösa tekniska metoder ger bättre maskiner.

EN NY IDÉ

Fem år och 5 127 prototyper

År 1978 lade James Dyson märke till hur luftfiltret i Ballbarrows sprutmålade rum hela tiden blev igensatt med pulverpartiklar (precis som en dammsugarpåse stoppas till med damm). Så han konstruerade och byggde ett industriellt cyklontorn som tog bort pulverpartiklarna genom att utöva centrifugalkrafter 100 000 gånger större än gravitationskraften. Kunde samma princip fungera i en dammsugare?

James Dyson började arbeta. Fem år och 5 127 prototyper senare kom världens första påslösa dammsugare från Dyson.

Fem år och 5 127 prototyper

FORSKNING, DESIGN, UTVECKLING

idéer behöver forskning, design och utveckling

IDÉER BEHÖVER FORSKNING, DESIGN OCH UTVECKLING

Allmänhetens respons gav James förtroendet att utforska sina andra idéer och uppfinningar. Han och hans växande team med ingenjörer och forskare behövde mer plats. Så byggde James nya forsknings- och utvecklingslaboratorier i Cotswolds där han bodde. De byggdes ut ytterligare med tiden. Fler idéer. Fler uppfinningar.

BLI ALDRIG STILLASTÅENDE

DYSONS INGENJÖRER

Mer än 1 000 av Dysons ingenjörer och forskare i Storbritannien, Singapore och Malaysia uppfinner och förbättrar Dysons maskiner. De kommer från ett brett spektrum av specialister:

elektroteknik, strömningsmekanik, prototyputveckling, elektronik, design, test, separationssystem, robotik, programvara, material, motorer, aerodynamik, mikrobiologi, maskinteknik, akustik, komplians, maskinvara, turbomaskiner. Bland annat.

Varje medlem i forskningsavdelningen är expert inom sitt område. Genom att arbeta tillsammans ser de till att Dysons maskiner överträffar andra maskiner och är byggda för att hålla.

Dysons Ingenjörer

KONSTRUERA FRAMTIDEN

James Dysons Stiftelse

JAMES DYSONS STIFTELSE

Ingenjörer: världens problemlösare. Och vi behöver fler sådana. Det är därför som James Dyson är så passionerad för att uppmuntra fler ungdomar att bedriva forskning, teknik och vetenskap. Hans stiftelse stödjer studenter och lärare genom stipendier, utbildningar och läromedel. Vad som är speciellt med James är att vid rådgivning till den brittiska regeringen vill han hellre att fler barn lär sig genom misslyckande och hårt arbete än genom omedelbar framgång.