Hoppa över navigering
Dina inställningar har nu sparats.
Du kan uppdatera dina kontaktinställningar när som helst under rubriken Keep in touch på My Dyson. Om du har ett My Dyson-konto kan du logga in nedan för att hantera alla kontaktalternativ (däribland telefonnummer, sms och postadress).
Silhuett av dysonprodukter

Att identifiera falsk Dyson-teknik och imitationswebbplatser

Här kan du hitta vägledning och support om du misstänker att du har stött på en falsk Dyson-webbplats eller falsk Dyson-teknik.

Vägledning och support

Falska återförsäljare plagierar teknik som kan ta år att utveckla och testa noggrant. Hos Dyson är vi medvetna om att det finns förfalskade versioner av ett litet antal av våra maskiner. De har inte testats enligt Dysons vanliga höga säkerhetsstandarder, så de kanske inte är säkra att använda. Det finns också falska webbplatser som utger sig för att vara äkta Dyson-webbplatser. Dyson har en nolltolerans-strategi när det gäller förfalskningar och alla som imiterar Dyson, men det kan ta tid för oss att identifiera och hantera dem, så var uppmärksam.

Jag har fått en Dyson-maskin och misstänker att den är falsk. Vad gör jag?

Det bästa sättet att säkerställa att du har köpt äkta Dyson-teknik är att kontrollera att du har köpt den från en officiell Dyson-webbplats , en av våra officiella Dyson Demo-butiker eller en auktoriserad återförsäljare som vi samarbetar med. Om du är osäker på om maskinen du har fått är äkta Dyson-teknik eller inte, vänligen kontakta Dyson kundtjänst, som kommer att kunna hjälpa dig.

Om du tror att du har fått en falsk maskin som inte kommer från Dyson, kan vi tyvärr inte serva den eller ge dig återbetalning eller byta ut den. Vi uppmanar dig att begära en återbetalning från leverantören, betalningsleverantören (t.ex. PayPal) eller ditt kreditkortsföretag. Dyson kan kanske hjälpa dig genom att tillhandahålla ett brev som bekräftar att maskinen är falsk, eller att webbplatsen du köpte den från inte är en officiell Dyson-webbplats. Om detta skulle vara till hjälp, kontakta oss.

Jag har sett en webbplats eller en annons som säljer rabatterade Dyson-maskiner. Är det äkta?

Vi är medvetna om ett antal falska webbplatser som utger sig för att vara äkta Dyson-webbplatser, och som erbjuder Dyson-teknik, ofta till rabatterade priser. Dessa webbplatser kan leverera en falsk eller annan maskin, eller inte leverera någonting alls. Vi kan inte verifiera äktheten hos Dyson-teknik eller en webbplats innan du köper något. För att undvika besvikelser, köp direkt via Dyson.com. Den officiella Dyson-webbplatsen kommer sedan att omdirigera dig till den officiella webbplatsen för din region. I Storbritannien omdirigeras du till exempel automatiskt till Dyson.co.uk. Som med all online-shopping är det viktigt att vara försiktig och bara köpa varor från pålitliga, säkra webbplatser. Att kontrollera att webbplatsens URL är Dyson.com eller en lokal motsvarighet är en bra utgångspunkt. För ytterligare support eller råd vänligen kontakta Dysons kundtjänstteam.

Falska webbplatser marknadsförs vanligtvis genom annonser på sociala medier, som Instagram eller Facebook. Dessa falska annonser och sponsrade inlägg kommer vanligtvis att använda äkta Dyson-bilder eller -filmer, för att lura kunder att tro att de är äkta och kan ge en avsevärd rabatt. Ofta innehåller de en länk direkt till en falsk webbplats. Officiella Dyson-annonser på sociala medier kommer att omdirigera dig till Dyson.com, så att du kan köpa Dyson-teknik via en officiell webbplats.

Vad gör Dyson åt förfalskad teknik och falska webbplatser?

Som ett globalt teknikföretag är Dyson fast beslutna att utveckla högpresterande, högkvalitativa och pålitliga maskiner och att ge konsumenterna en enkel och säker upplevelse när man handlar online. Dyson har system på plats för att identifiera och ta bort falska webbplatser och annonser för falska maskiner, och det vidtar starka åtgärder mot alla som har visat sig sälja falska maskiner.