Support gällande din Dyson Pure Cool Cryptomic luftrenande fläkt

Här kan du hitta användbara tips, vanliga frågor, dinanvändarmanual med mera.

Aktivera din garanti

Ta del av full support, ägarförmåner och mycket mer när du registrerar din maskin. Gå inte miste om något.

Kom igång

Se hur du snabbt kan komma igång med hjälp av vår steg-för-steg-guide.

Kom igång med din luftrenande fläkt från Dyson

Ansluter din maskin

Följ dessa tre enkla steg för att ansluta din maskin till Dyson Link-appen.

Mobilenhet

Steg 1

Ladda ner Dyson Link-appen, öppna den och välj "Lägg till maskin" i menyn. Välj sedan din maskin.

En mobil enhet hålls nära en Dyson Pure Cool Cryptomic luftrenande fläkt

Steg 2

Håll din mobila enhet bredvid maskinens display. Detta gör att din maskin kan upptäcka din enhet.

Standby-knappen trycks ner på en Dyson Pure Cool Cryptomic luftrenande fläkt

Steg 3

Tryck på Standby-knappen på din maskin för att aktivera parkopplingsprocessen. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra anslutningsinställningarna.

Ladda ner Dyson Link-appen.

Använd din maskin

Lär dig ikonerna på LCD-skärmen

Ikonerna på den inbyggda LCD-skärmen visar vilka föroreningar som finns i rummet och rapporterar dem i realtid. De berättar också om filtrets återstående livslängd.

Luftkvalitetsindex inomhus

Visar din luftkvalitet under de senaste 12 sekunderna eller under de senaste 24 timmarna.

Partiklar PM2,5

Visar mikroskopiska partiklar mindre än 2,5 mikrometer, inklusive rök, bakterier och allergener.

Partiklar PM10

Visar partiklar mindre än 10 mikrometer, inklusive pollen, damm och kvalster.

Flyktiga organiska ämnen (VOC)

Visar gaser som kommer från flera typer av källor, till exempel aerosolsprejer och luftfräschare. Här inkluderas formaldehyd och bensen, hushållsångor och dålig lukt.

Kvävedioxid (NO2)

Visar oxiderande gaser, så som NO2, som skapats genom förbränning. Här inkluderas cigarettrök, bilutsläpp, ljus och gasugnar.

Filtrets livslängd

Visar kombinationsfiltrets återstående livslängd. Så att du vet när det ska bytas ut.

Ler dig mer om föroreningsnivåerna

När föroreningar får luftkvaliteten att försämras visas den relevanta ikonen för detta på LCD-skärmen. Det färgade fältet till vänster på skärmen anger hur stor mängd föroreningar som upptäckts och kommer kontinuerligt att uppdateras under tiden som din maskin renar luften.

.LCD-skärmens ikoner visar olika nivåer av föroreningar

Bra

När den gröna delen av det färgade fältet är markerad har din maskin upptäckt en mycket låg nivå av förorenande ämnen.

.LCD-skärmens ikoner visar olika nivåer av föroreningar

Måttligt

När den gula delen av det färgade fältet är markerad har din maskin upptäckt en måttlig nivå av förorenande ämnen.

.LCD-skärmens ikoner visar olika nivåer av föroreningar

Dåligt

När den orangea delen av det färgade fältet är markerad har din maskin upptäckt en hög nivå av förorenande ämnen.

.LCD-skärmens ikoner visar olika nivåer av föroreningar

Väldigt dåligt

När den röda delen av det färgade fältet är markerad har din maskin upptäckt en mycket hög nivå av förorenande ämnen.

Video om hur du ställer in maskinen på autoläge
Open video transcript

Auto-läge

I autoläget övervakar och agerar din maskin på luftföroreningar. När den upptäcker föroreningar sprider den automatiskt HEPA-filtrerad luft.

Video om hur du anpassar oscilleringsvinkeln
Open video transcript

Oscilleringsvinkel

Du kan ställa in oscilleringsvinkeln för din luftrenandefläkt från 45° till 350°.

Video om hur du ställer in luftflödeshastigheten
Open video transcript

Luftflödeshastighet

Välj mellan 10 olika inställningar för fläkthastighet och växla mellan lägena för att rikta luftspridningen framåt eller bakåt.

En person schemalägger sin maskin med hjälp av Dyson Link-appen

7-dagars schemaläggning

Välj när du vill att din maskin ska vara på och av, upp till sju dagar i förväg, med hjälp av Dyson Link-appen.

Dyson Pure Cool Cryptomic luftrenande fläkt i Nattläge

Nattläge

För att använda de tystaste inställningarna och en nedtonad skärm kan du ställa in din maskin på Nattläge med hjälp av din fjärrkontroll.

En person ställer in viloläget med hjälp av fjärrkontrollen

Sovtimer

Med hjälp av din fjärrkontroll kan du välja när du vill att din maskin ska stängas av. Välj en tid mellan 15 minuter och 9 timmar.

Röststyrning. Du behöver bara fråga.

Fråga om din luftrenande fläkts aktuella aktivitet eller be den att påbörja en ny uppgift. Titta närmare i Dyson Link-appen för exempel på röstkommandon.

logo för alexa och siri

Underhåll din maskin

Du kan ta reda på hur du kontrollerar och byter ut kombinationsfiltret i vår videoguide. Dyson Cryptomic™-filtret är permanent, så det behöver du aldrig byta ut.

En video om hur du kontrollerar och byter filter

Vanliga frågor

Hur ofta behöver filtren bytas ut?

Kombinationsfiltret måste bytas efter 12 månader om du använder maskinen i 12 timmar per dag. Dyson Cryptomic™-filtret är permanent, så det behöver du aldrig byta ut.

Är LCD-skärmen påslagen hela natten?

Om du störs av ljusstyrkan på LCD-skärmen på din luftrenande värmefläkt kan du aktivera Nattläge via din fjärrkontroll eller Dyson Link-appen. När din luftrenare är igång indikeras detta med en liten månikon. Huvudskärmen stängs dock av efter 10 sekunder för att inte störa din nattsömn.

Hur vet jag att min luftrenande fläkt är i autoläge?

Om autoläget är aktiverat lyser AUTO på luftrenarens LCD-skärm. När din maskin renar luften lyser AUTO vitt. När luften i rummet är renad kommer AUTO att lysa grönt och din luftrenande värmefläkt förblir inaktiv tills föroreningsnivåerna stiger igen.

Hur länge ska min luftrenande fläkt vara påslagen?

Din luftrenande fläkts autoläge är framtaget för att kontrollera luftkvaliteten i ditt hem för att du inte ska behöva göra det – på så sätt är den bara på när den måste. Om någon i ditt hem lider av allergi eller andningssvårigheter rekommenderar vi att du använder maskinens autoläge.

Var ska jag placera min luftrenande fläkt?

Din luftrenare är konstruerad för att rena ett enskilt rum, så du bör använda den där du tillbringar större delen av din tid hemma. Se till att det finns åtminstone en meters avstånd på alla sidor om maskinen där du placerar den, så att luften kan cirkulera effektivt.

Ska jag hålla fönstren öppna eller stängda?

Din luftrenande värmefläkt fungerar som effektivast i en lufttät miljö – genom att öppna fönstren kan fler föroreningar ta sig in i ditt hem, vilket innebär att det tar längre tid för din maskin att uppnå önskade resultat.

Ska jag ändra fläktens inställningar för olika årstider?

Ett ökat luftflöde skapar en svalkande effekt med hjälp av renad luft, så du kan komma att vilja ändra den luftrenande fläktens hastighetsinställningar när temperaturen ändras. Använd inställning 4-10 för en personlig svalkande effekt på sommaren. Under kallare perioder kan du aktivera det spridda läget. Den sprider luften via den bakre öppningen för att undvika oönskad kylning.

Dyson-garantin

‘How to’-videor

För att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din maskin. Snabbt och enkelt.

Användbara tips

Skräddarsydda påminnelser som gör att din maskin fungerar optimalt så länge som möjligt.

Exklusiva ägarförmåner

Inbjudningar till förhandsvisningar av ny teknik, event och erbjudanden hos Dyson.

Expertråd. 6 dagar i veckan.

Kostnadsfri telefon, e-post eller livechatt. Få rätt råd för just din maskin från Dysons medarbetare.

Gratis reservdelar från Dyson

Reservdelar eller reparationer om något skulle gå fel under din garantiperiod.

Smidiga byten

Under garantiperioden ersätter vi din maskin om vi inte kan reparera den. Snabbt.

Inte ens när du fått hem dina produkter slutar vi att bry oss om dem. Genom att aktivera din garanti kan vi erbjuda dig en skräddarsydd, kostnadsfri och snabb service gällande din maskin. Även efter att din garanti har upphört finns vi fortfarande till hands för att hjälpa dig.

¹För att använda appen krävs en mobilenhet, Wi-Fi eller mobildata, Bluetooth 4.0-stöd och iOS-version 11 eller Android 6 (eller senare versioner). Standardavgifter för data och meddelanden kan tillkomma.

Apple och Apples logotyp är är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. App Store ett servicemärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder.

Google Play och Google Plays logotyp är varumärken som tillhör Google Inc.