Hoppa över navigering
Dina inställningar har nu sparats.
Du kan uppdatera dina kontaktinställningar när som helst under rubriken Keep in touch på My Dyson. Om du har ett My Dyson-konto kan du logga in nedan för att hantera alla kontaktalternativ (däribland telefonnummer, sms och postadress).
Sortiment Dyson Airblade.

Unikt konstruerad, hygienisk handtorksteknik

År 2006 lanserade vi Dyson Airblade™, en sensordriven beröringsfri handtork med HEPA-filtrering, vilket möjliggör rening av den luft som används för att torka händerna. Dyson Airblade™-handtorkarna drivs av Dysons digitala motor och är de snabbaste handtorkarna som torkar händerna på ett hygieniskt sätt med hjälp av HEPA-filtrerad luft.

Bara en Dyson torkar som en Dyson.

Hör av dig om du vill köpa Dyson-teknik till ditt företag.

Dyson Airblade-handtorkar testas för aerosolisering.

Bevisat hygienisk och säker genom oberoende tester¹

Beröringsfri. HEPA-filtrerad. Inget avfall från pappershanddukar.

Bevisat: aerosoliserar inte mer än pappershanddukar.² Och bidrar dessutom inte till avfall.

Diagram över Dyson Airblade-handtorkar i Airmids testlaboratorium.

Så fungerar de oberoende testerna

Vårt mål var att se hur många aerosoler som genererades av Dyson Airblade™-handtorkarna jämfört med att torka händerna med pappershanddukar eller tvätta händerna utan att torka dem.

Oberoende tester utfördes av Airmid Healthgroup i en kontrollerad miljö med ett handfat, pappershanddukar och Dyson Airblade W+D-, dB-, V- och 9 kJ-handtorkar. Varje experiment utfördes tre gånger, och pappershanddukarna respektive handtorkarna användes i separata experiment.

Resultaten visade att samtliga Dyson Airblade™-handtorkar inte hade någon betydande inverkan på den omgivande luften. Detta stöder tidigare studier om att de är lika hygieniska som pappershanddukar.

V Totalantal viabla (bakterier) i prover P Partiklar/aerosoler i prover

Bild som visar hår och andra mindre partiklar.

Vad är aerosolisering?

Aerosolisation är själva skapandet av aerosoler. Aerosoler är små flytande eller fasta partiklar, eller en blandning av båda, finfördelade i en gas (t.ex. luft).

Deras sammansättning kan variera beroende på hur de bildas och kan inkludera bakterier eller virus. Storleken på aerosoler kan variera, men de kan till exempel vara så små som 0,3 mikrometer.

Till skillnad från större och tyngre partiklar som tenderar att sjunka ner till golvet så är det vanligare att denna typ av mindre partiklar blir luftburna – eller ”aerosoliserade”. Aerosoler finns överallt runt omkring oss.

Dyson Airblade 9kJ HEPA-filter med infångade partiklar.

HEPA-filter fångar upp partiklar så små som 0,1 mikrometer

Alla Dyson Airblade™-handtorkar använder HEPA-filtrering för att torka dina händer med renad luft.

Testat och bevisat: Fångar upp 99,95% av alla partiklar ända ner till 0,1 mikrometer.³ Filtret kan också fånga upp bakterier och virus.

Torka händerna med HEPA-renad luft, inte smutsig luft.

En kvinna torkar händerna vid Dyson Airblade Wash+Dry

Snabb torktid

Att tvätta och torka händerna noggrant har visat sig minska spridningen av bakterier och virus.

Dyson Airblade™-handtorkarna har en torktid på 10-14 sekunder⁵ och hjälper till att minska mängden bakterier på händerna.⁴

 • Dyson Airblade Wash+Dry motif
  Torkar händerna vid Dyson Airblade Wash+Dry

  Tvätta och torka händerna vid handfatet

  Tack vare att kranen är framtagen med Airblade™-teknik behöver användaren inte förflytta sig till en annan plats för att torka händerna, vilket minskar mängden vattendroppar på golvet.

 • Dyson Airblade 9kJ motif
  En kvinna torkar händerna vid Dyson Airblade 9kJ

  Curved Blade™ design

  Två 0,45 millimeter stora bågformade öppningar skapar luftströmmar på 624 km/h som följer händernas konturer för att avlägsna mer vatten på kortare tid.

 • Dyson Airblade V motif
  En kvinna torkar händerna vid Dyson Airblade V

  Antibakteriell yta

  Dyson Airblade V-handtorken i nickel har ett antibakteriellt och antiviralt ytskydd som har bevisats kunna minska spridningen av bakterier och virus⁷ på dess fascia/ytmaterial.

Vanliga frågor

Sprider Airblade-luftströmmar/-handtorkar bakterier?


Det finns flera studier som företag som tillverkar och distribuerar pappershanddukar ofta använder sig av för att stödja felaktiga påståenden. Dessa studier är generellt genomförda under förhållanden eller scenarier som inte representerar det verkliga livet eller en verklig situation som en person rimligen skulle uppleva vid användning av en Dyson Airblade™-handtork. Forskarna som genomförde dessa studier kan endast ha uppnått ett sådant resultat genom att förorena händerna med stora mängder bakterier och virus och sedan direkt torkat händerna med en Dyson Airblade™-handtork, utan att först tvätta dem. Däremot visade forskningsstudier gjorda av University of Bradford att vid korrekt användning av Dyson Airblade™-handtorkarna så minskade bakterierna på händerna med upp till 40 %.⁴

Vad står HEPA för?

HEPA står för High Efficiency Particulate Air. För att räknas som ett äkta HEPA-filter, vilket installeras som standard i alla Dyson Airblade-handtorkar, måste filtret klara teststandarderna EN1822-5 och IEST-RP-CC001.6. Alla filter som inte uppges vara HEPA-filter kan därmed inte påvisa så pass höga effektivitetsnivåer.

Ska jag använda pappershanddukar eller en handtork när jag torkar händerna? Vilket alternativ är mest effektivt?

Att tvätta händerna är avgörande för att minska spridningen av bakterier och virus. Ett annat steg som är viktigt i denna process är att torka händerna ordentligt, då fuktiga händer kan spridas upp till 1 000 gånger fler bakterier än torra händer.¹ Dyson Airblade-handtorkar har visat sig vara ett lika hygieniskt sätt att torka händerna som pappershanddukar,⁸ men utan samma negativa miljöpåverkan eller höga driftkostnader.⁹

Därför ska du välja Dyson för arbetsplatsen

 • 1 Suen et al. 2019 SR och baserat på luftburna bakterier och aerosoler (0,3 till > 5 mikrometer) uppmätt vid handtorkning i en 28,5 m3 stor testkammare, i en studie utförd av ett oberoende tredjepartslaboratorium.
 • 2 Baserat på uppmätt aerosolisering vid handtorkning. Test utfört av det oberoende tredjepartslaboratoriet Airmid Healthgroup Ltd.
 • 3 HEPA-filtret är testat enligt standarden EN1822-5 av ett oberoende tredje-parts-laboratorium under föreskrivna testförhållanden.
 • 4 Snelling et al. (2010) JAM
 • 5 Torktid uppmätt med Dyson 769-metoden baserat på NSF P335-protokollet med 0,1 g restfuktighet som utgångspunkt.
 • 6 Global undersökning genomförd i juli år 2020 i 14 olika länder världen över (UK, DE, ES, FR, IT, NL, US, CA, MX, CN, JP, MY, SG, AU) med totalt 8 758 svarande, 18 år eller äldre. Enskilda procentsatser varierar per land.
 • 7 Testad i ett externt laboratorium i enlighet med ISO 22196 mot E. coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus och Klebsiella pneumoniae och ISO 21702 mot H3N2 (influensavirus).
 • 8 Mutters & Warnes (2019) JHI
 • 9 Med ett genomsnittligt elpris på 0,1 €/kWh i december 2018. För detaljerade beräkningar, gå till www.dyson.se/calcs